Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Disember 2018Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Mac 2018. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2018/2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


Kerajaan Negeri Pulau Pinang

Pulau Pinang merupakan negeri dan pulau yang terletak di pantai barat laut Semenanjung Malaysia. Negeri ini terbahagi kepada dua bahagian oleh Selat Melaka disambung jambatan dan feri. Negeri ini merupakan petempatan British yang pertama di Semenanjung Malaysia.

Nama pulau Pulau Pinang ini diambil daripada nama pokok pinang (areca catechu). Ia juga dipanggil Tanjung Bidara sebelum dikenali Pulau Pinang. Terdapat banyak pantai terletak di Pulau Pinang. Pulau Pinang mempunyai KDNK per kapita yang kedua tertinggi, iaitu RM 33456 pada tahun 2010 di Malaysia selepas Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, iaitu RM 55951.

jata negeri pulau pinang

Jata Negeri Pulau Pinang

Negeri Pulau Pinang juga merupakan negeri majoriti penduduk Cina di Malaysia. Di sini juga menjadi Chinatown utama negara Malaysia. Larian Jambatan Pulau Pinang juga dianjurkan setiap tahun di Pulau Pinang ini. Perjalanannya ialah bolak-balik di atas jambatan jam bermula awal pagi. Jambatan Pulau Pinang juga ialah lambang negara Malaysia selain Petronas Twin Tower.

Laman Web Rasmi : http://www.penang.gov.my/

Senarai Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Pulau Pinang