Jawatan Kosong Jabatan Pertanian Negeri Kedah 1 April 2018

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia Rakyat Negeri Kedah yang yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Pertanian Negeri Kedah. Hanya terdapat 1 jawatan yang ditawarkan pada iklan Jawatan Kosong Jabatan Pertanian Negeri Kedah 1 April 2018 seperti berikut :

1. Pembantu Awam Gred H11
Kelayakan : Pentaksiran Tingkatan Tiga / Penilaian Menengah Rendah
Gaji : RM 1,218.00 – RM 2,939.00

Jawatan Kosong Jabatan Pertanian Negeri Kedah 1 April 2018
Iklan Jawatan Kosong Jabatan Pertanian Negeri Kedah 1 April 2018

 

Jawatan Kosong Jabatan Pertanian Negeri Kedah

Jabatan Pertanian Negeri Kedah Darul Aman telah membawa bangyak perubahan dalam pembangunan Pertanian Negeri Kedah Darul Aman. Semenjak penubuhannya dalam tahun 1922, ia telah ditugaskan untuk melaksanakan kerja-kerja pengembangan pertanian bagi memajukan sektor pertanian di negeri ini. Dari tahun ke tahun, pernan dan aktivitinya kian berkembang dan organisasinya telah dan akan terus mengalami perubahan untuk menyediakan perkhidmatan kepada petani-petani dengan lebih cekap dan berkesan.

Jabatan Pertanian Negeri Kedah Darul Aman mula dikenali dengan nama Pejabat Pekerjaan Tanam-tanaman Kedah. Jawatan yang tertinggi adalah Pegawai Tanaman. Jawatan ini kemudiannya diwartakan dalam “Gazette Notification” Kerajaan Negeri Kedah No. 285, bertarikh 13 Disember 1928 sebagai Ketua Jabatan Pertanian dan juga berfungsi sebagai pegawai penguatkuasa Undang-Undang Tanaman Kelapa.

Maklumat lanjut Jawatan Kosong Jabatan Pertanian Negeri Kedah boleh didapati disini.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Jabatan Pertanian Negeri Kedah 1 April 2018

Permohonan hendaklah menggunakan Borang Permohonan Jawatan Kosong Jabatan Pertanian Negeri Kedah Darul Aman yang boleh didapati di Bahagian Khidmat Pengurusan (Seksyen Pentadbiran), Jabatan Pertanian Negeri Kedah Darul Aman dengan harga RM2.00

Pengarah
Jabatan Pertanian Negeri Kedah Darul Aman
Telok Chengai, Jalan Kuala Kedah
06600 Kuala Kedah
KEDAH DARUL AMAN
(u.p: BAHAGIAN KHIDMAT PENGURUSAN)

 

Tarikh Tutup Permohonan : 1 April 2018

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *