Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Januari 2019Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Januari 2019. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


No Comments

Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Kedah 7 Februari 2018

Warganegara Malaysia yang berkelayakan adalah dipelawa untuk memohon bagi mengisi kekosongan jawatan dalam perkhidmatan Kerajaan Negeri Kedah Darul Aman (keutamaan akan diberikan kepada rakyat Negeri Kedah Darul Aman). Maklumat lanjut Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Kedah 7 Februari 2018 adalah seperti berikut:

1. Penolong Pegawai Tadbir N29 (Tetap)
2. Pelukis Pelan (Kejuruteraan Awam)/Penolong Jurutera JA19 (Tetap)
3. Pembantu Tadbir (Kewangan) W19 (Tetap)
4. Pengawas Hutan G19 (Tetap)

Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Kedah 7 Februari 2018

Iklan Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Kedah 7 Februari 2018

 

Kerajaan Negeri Kedah

Ramai sejarawan yang menganggap Kedah sebagai negeri yang tertua sekali di Tanah Melayu. Pendapat ini diasaskan kepada penemuan arkeologi yang terdapat di kawasan-kawasan terbabit di Kedah yang membuktikan adanya penempatan-penempatan secara teratur semenjak kurun ke – 4 lagi. Daripada penemuan-penemuan arkeologi, pernah dijumpai bukti yang menunjukkan bahawa kawasan utara semenanjung telah didiami manusia purba semenjak zaman ‘Pleistocene’ lagi. Di antara alat-alat yang dijumpai termasuklah bahan bercucuk tanam. Daripada kajian yang dibuat didapati bahawa penduduk- penduduk di kawasan tersebut pada ketika itu terdiri daripada golongan orang- orang Melayu -Proto (Proto-Malaya). Mereka hidup dengan menjalankan kerja- kerja bertani di kawasan pendalaman rendah terutamanya di tepi-tepi sungai. Penduduk-penduduk awal itu mula menunjukkan kemajuan apabila mereka menggunakan alat-alat yang di buat daripada logam.

Maklumat lanjut Kerajaan Negeri Kedah boleh didapati disini.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Kedah

Pemohon-pemohon hendaklah membuat permohonan secara online (atas talian) dengan melayari Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia disini.

Setiausaha,
Suruhanjaya Perkhidmatan Awam,
Negeri Kedah Darul Aman,
Aras 1, Blok E,
Wisma Darul Aman,
05503 Alor Setar, Kedah.

Tarikh Tutup permohonan ialah pada 7 Februari 2018 (Rabu)

Submit a Comment