Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Januari 2019Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Januari 2019. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


No Comments

Jawatan Kosong Jabatan Pendaftaran Negara September 2017

Pemohon-pemohon adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong Jabatan Pendaftaran Negara September 2017. Kali ini pihak Jabatan Pendaftaran Negara membuka peluang pekerjaan sebagai pembantu pendaftaran bagi mereka yang berkelayakan SPM. Maklumat lanjut jawatan kosong adalah seperti berikut:

1. Pembantu Pendaftaran Gred KP19
Syarat kelayakan : SPM/SVM/SKM
Kekosongan : 23

Jawatan Kosong Jabatan Pendaftaran Negara September 2017

Iklan Jawatan Kosong Jabatan Pendaftaran Negara September 2017

 

Jabatan Pendaftaran Negara (JPN)

Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) adalah sebuah Jabatan di bawah Kementerian Dalam Negeri. Ia bertanggungjawab mendaftar peristiwa-peristiwa penting setiap individu seperti maklumat kelahiran, kematian, pengangkatan, perkahwinan dan perceraian. Di samping itu, JPN juga bertanggungjawab dalam menentukan taraf kewarganegaraan dan seterusnya mengeluarkan dokumen identiti individu dalam bentuk kad pengenalan kepada mereka yang layak.

abatan Pendaftaran Negara ditubuhkan selepas Peraturan-peraturan Dharurat (Kawasan – kawasan Pendaftaran) 1948 dikuatkuasakan sebagai salah satu langkah untuk menentang ancaman keselamatan.Peraturan-peraturan ini memerlukan semua penduduk supaya mendaftar dan memperolehi kad pengenalan apabila mencapai umur 12 tahun ke atas. Jabatan ini juga telah diberi fungsi tambahan iaitu untuk mendaftarkan semua peristiwa penting yang merangkumi pendaftaran kelahiran, kematian,anak angkat, perkahwinan, perceraian dan kewarganegaraan.

Maklumat lanjut Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) boleh didapati disini.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Jabatan Pendaftaran Negara September 2017

Permohonan hendaklah dibuat dengan mengisi Borang Online SPA8i dengan melayari laman web www.spa.gov.my

 

Tarikh Tutup Permohonan : 24 September 2017

Submit a Comment