Jawatan Kosong Pembantu Tadbir FELDA 24 Julai 2018

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda). Hanya 1 jawatan yang ditawarkan iaitu Jawatan Kosong Pembantu Tadbir FELDA 24 Julai 2018 seperti berikut :

1. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi)
Gaji : RM 1,352.00 – RM 4,003.00
Kelayakan : Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)

Jawatan Kosong Pembantu Tadbir FELDA 24 Julai 2018
Jawatan Kosong Pembantu Tadbir FELDA 24 Julai 2018

 

Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA)

Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) adalah satu agensi kerajaan Malaysia yang menangani penempatan semula penduduk luar bandar yang miskin ke kawasan-kawasan yang baru dibangun agar meningkatkan taraf ekonomi mereka. Agensi ini menumpukan kepada pembukaan ladang-ladang pekebun kecil untuk tanaman kontan.

Skim-skim FELDA tidak hanya dikhaskan untuk membantu orang Melayu miskin malah beberapa buah Felda terawal seperti Felda LBJ dan Felda Lurah Bilut menerima peneroka pelbagai kaum sperti kaum Cina dan kaum India, begitu juga Felda di Sabah dan Sarawak yangmana peneroka terdiri dari pelbagai kaum dan keturunan yang membentuk sebilangan besar penduduk Malaysia. Sehingga tahun 2000, FELDA mengusahakan tanah sebanyak 9,000 kilometer persegi, kebanyakannya ladang kelapa sawit. Walaupun objektif utama FELDA adalah untuk mengurangkan kemiskinan di luar bandar melalui petempatan semula, ia dilaporkan juga memegang kepentingan minoriti dalam sebilangan bank utama Malaysia.

Maklumat lanjut FELDA boleh didapati disini.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Pembantu Tadbir FELDA

Permohonan jawatan kosong FELDA ini hendaklah secara online melalui Sistem e-jobs disini

Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan,
Menara FELDA, Platinum Park,
No. 11, Persiaran KLCC, 50088 Kuala Lumpur

Tarikh Tutup Permohonan : 24 Julai 2018

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *