Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta November 2018Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta November 2018. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2018/2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


No Comments

Jawatan Kosong PPZ Disember 2017 (Pusat Pungutan Zakat)

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan Pusat Pungutan Zakat (PPZ). Hanya terdapat 1 kekosongan iaitu bagi Jawatan Kosong PPZ Disember 2017 seperti berikut:-

1. Penolong Eksekutif Teknologi Maklumat – Teknikal
Kekosongan : 1 Kekosonga
Kelayalan : Diploma IT / Elektronik / Elektrikal

Jawatan Kosong PPZ Disember 2017

Iklan Jawatan Kosong PPZ Disember 2017

 

Pusat Pungutan Zakat (PPZ)

Usaha untuk merubah dari yang baik kepada lebih baik bukanlah mudah. Justeru pada awal tahun 1990 bahawa sistem pungutan zakat boleh dilaksanakan secara sistematik, menggunakan teknologi terbaru dengan cekap dan berkesan mula dicetuskan.

Justeru cadangan untuk melaksanakan penubuhan satu agensi yang dipanggil Pusat Pungutan Zakat dikemukakan kepada Pengerusi Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan, (MAIWP) Tan Sri Dr. Yusof Noor. Jawatankuasa petugas ini diketuai Dato’ Haji Abdul Rahim Abu Bakar, manakala ahli-ahlinya Haji Omar Thean Abdullah, Haji Mohd Zihin Hassan dan Haji Abdul Khalid Abdul Aziz. Pasukan petugas ini memulakan tugasan pada 20 Disember 1989. Antara tugas-tugas kumpulan ini memberi panduan timbal balik pada kajian yang dibuat oleh satu firma perunding yang dipilih. Perkara asas yang dicadangkan dalam kajian tersebut bahawa sebuah Yayasan perlu diwujudkan oleh MAIWP. Tujuan penubuhan Yayasan mewujudkan pengurusan berbentuk korporat untuk mengendalikan usaha pungutan zakat bagi pihak Baitulmal Wilayah Persekutuan.

Maklumat lanjut Pusat Pungutan Zakat (PPZ) boleh didapati disini.
 

Cara Memohon Jawatan Kosong PPZ Disember 2017

Calon-calon yang berminat sila tulis permohonan yang lengkap dengan menyatakan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport dan salinan sijil kepada:

UNIT PENTADBIRAN & SUMBER MANUSIA
Pusat Pungutan Zakat MAIWP
Wisma PPZ, Dataran Shamelin
No 68 Jalan 4/91
Taman Shamelin Perkasa
56100 Kuala Lumpur
Email : perjawatan@zakat.com.my

Tarikh Tutup Permohonan : 1 Disember 2017

Submit a Comment