Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Januari 2019Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Januari 2019. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


Majlis Daerah Pendang

Info Majikan Majlis Daerah Pendang

Majlis Daerah Pendang pada mulanya dikenali sebagai Lembaga Bandaran Pendang yang mana dari segi pentadbirannya terletak di di bawah Lembaga Kota Setar. Walaubagaimanapun mulai 1 Januari 1976, Lembaga Bandaran Pendang telah dipisahkan dari Lembaga Bandaran Kota Setar dan mempunyai kawasan pentadbiran serta perkhidmatan tersendiri meliputi Pekan Pendang, Pekan Bukit Jenun dan Pekan Tokai dengan keluasan 6.825 km/per.

Mulai 1 Mac 1979 Lembaga Bandaran Pendang telah dikenali sebagai Majlis Daerah Kerajaan Tempatan Pendang dan berikutan dengan penubuhan tersebut Majlis Daerah Kerajaan Tempatan Pendang telah mewartakan kawasan pentadbirannya meliputi keseluruhan Daerah Pendang dengan keluasan 629.29 km/per.

logo majlis daerah pendang

Mulai tahun 1987, dengan persetujuan Kerajaan Negeri bagi tujuan penyeragaman nama Penguasa-Penguasa Tempatan di seluruh Negara, Majlis Daerah Kerajaan Tempatan telah dikenali sebagai Majlis Daerah Pendang.

 
Majlis Daerah Pendang
Alamat: Majlis Daerah Pendang, Aras 3 Wisma MDP ,06700, Pendang, Kedah.
Telefon No: 04-7596077
No Faks: 04-7596709
E-mel : aduan@mdpendang.gov.my

Laman Web Rasmi Majlis Daerah Pendang http://www.adk.gov.my/

 

Senarai Jawatan Kosong Majlis Daerah Pendang