Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Januari 2019Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Januari 2019. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


One Comment

Jawatan Kosong UiTM Pahang Cawangan Raub

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA dengan ini mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan Pentadbiran secara TETAP di UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA Cawangan Pahang, Kampus Raub. Terdapat 5 jawatan ditawarkan pada iklan Jawatan Kosong UiTM Pahang Cawangan Raub seperti berikut:

1. Penolong Pegawai Tadbir Gred N29
Gaji : RM 1,493.00 – RM 5,672.00
Kelayakan : STPM / STAM / Diploma

2. Penolong Pegawai Belia Dan Sukan Gred S29
Gaji : RM 1,493.00 – RM 5,672.00
Kelayakan : STPM / STAM / Diploma

4. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19
Gaji : RM1,352.00 – RM4,003.00
Kelayakan : Sijil Pelajaran Malaysia

5. Pengawal Keselamatan Gred KP11
Gaji : RM1,205.00 – RM2,939.00
Kelayakan : PT3 / PMR / Bekas anggota polis atau tentera

Jawatan Kosong Uitm Pahang Cawangan Raub

Iklan Jawatan Kosong Uitm Pahang Cawangan Raub

 

UiTM Cawagan Pahang

Alasan upacara anggaran RM26 juta kampus tetap untuk ITM Cawangan Pahang pecah telah dilakukan oleh Menteri Besar YB Dato Seri Haji Khalil Yaakob pada 22 Ogos 1988. Kerajaan Negeri Pahang telah memperuntukkan 1000 ekar tanah di Bandar Pusat Jengka, dalam daerah Maran, untuk menjadi tapak untuk kampus tetap yang akan dibina. Kampus ini dibina dalam dua fasa, fasa awal untuk menampung 2500 pelajar dan akhirnya kampus, dengan kemudahan lengkap dan infrastruktur, dapat menampung 4500 pelajar. The peruntukan tanah untuk kampus itu dibahagikan kepada nisbah 60:40, di mana 40 peratus daripada tanah itu akan pergi untuk kawasan pembangunan, manakala baki 60 peratus itu akan digunakan untuk tujuan pertanian.

Pembinaan tapak baru bermula pada tahun 1988 dan di tengah-tengah krisis ekonomi yang menyaksikan projek itu dihentikan untuk sementara, akhirnya telah berjaya disiapkan pada tahun 1992. Pemindahan secara beransur-ansur UiTM Pahang dari Kuantan ke Jengka telah disiapkan pada tahun 1993, sekali gus menandakan satu era baru dalam yang history.On 13 Ogos 1996, kampus secara rasmi diisytiharkan sebagai satu lagi cawangan ITM. Kampus baru telah dirasmikan oleh Menteri Pelajaran Dato ‘Seri Najib Tun Abdul Razak. Kehadiran Dato ‘Seri Najib Tun Abdul Razak untuk merasmikan majlis tersebut adalah amat penting kerana beliau telah merasmikan kampus sementara yang pertama di Kuantan pada tahun 1986 dan ITM sememangnya ilham Allahyarham bapanya Allahyarham Tun Abdul Razak Dalam ucapannya, Dato ‘Seri Najib Tun Abdul Razak dimaklumkan mengenai pengkorporatan masa depan ITM dalam usaha untuk menjadi pemain global dalam industri pendidikan. Walaupun fakta bahawa ITM hanya sebuah institut, Dato ‘Seri Najib Tun Abdul Razak berkata ITM boleh ijazah pertama anugerah sehingga ke doktor falsafah, menjadikannya sebuah institusi yang unik. Beliau menambah bahawa pembangunan ITM menandakan kemunculan dan jaminan bangsawan dan maruah orang Melayu. Beliau turut menambah bahawa pendidikan yang diberikan oleh ITM diterima dengan baik, sebagai graduan daripada institusi itu diterima baik oleh pasaran kerja. Ini adalah hasil daripada tumpuan diselaraskan dalam membangunkan graduan yang akan memenuhi permintaan pasaran kerja. Dato ‘Seri Najib Tun Abdul Razak berkata ITM boleh menganugerahkan ijazah pertama sehingga doktor falsafah, menjadikannya sebuah institusi yang unik. Beliau menambah bahawa pembangunan ITM menandakan kemunculan dan jaminan bangsawan dan maruah orang Melayu. Beliau turut menambah bahawa pendidikan yang diberikan oleh ITM diterima dengan baik, sebagai graduan daripada institusi itu diterima baik oleh pasaran kerja. Ini adalah hasil daripada tumpuan diselaraskan dalam membangunkan graduan yang akan memenuhi permintaan pasaran kerja. Dato ‘Seri Najib Tun Abdul Razak berkata ITM boleh menganugerahkan ijazah pertama sehingga doktor falsafah, menjadikannya sebuah institusi yang unik. Beliau menambah bahawa pembangunan ITM menandakan kemunculan dan jaminan bangsawan dan maruah orang Melayu. Beliau turut menambah bahawa pendidikan yang diberikan oleh ITM diterima dengan baik, sebagai graduan daripada institusi itu diterima baik oleh pasaran kerja. Ini adalah hasil daripada tumpuan diselaraskan dalam membangunkan graduan yang akan memenuhi permintaan pasaran kerja.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong UiTM Pahang Cawangan Raub

Permohonan hendaklah dibuat di dalam Borang Perjawatan UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA yang boleh didapati disini.

TIMBALAN PENDAFTAR
BAHAGIAN PENTADBIRAN
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA CAWANGAN PAHANG
KAMPUS JENGKA
26400 BANDAR TUN ABDUL RAZAK
PAHANG DARUL MAKMUR

Tarikh Tutup Permohonan : 21 November 2017

Comments

  1. cleaner

Submit a Comment