Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Januari 2019Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Januari 2019. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


No Comments

Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak 10 Ogos 2018

Pemohon-pemohon adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan sahaja, layak meohon kekosongan jawatan di Jabatan Perhutanan Negeri Perak. Terdapat 1 jawatan ditawarkan pada iklan Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak 10 Ogos 2018 seperti berikut :

1. Penolong Pemelihara Hutan G29
Gaji Permulaan : RM 1,847.86
Kelayakan : Sijil / Diploma dalam bidang perhutanan atau Ranjer Hutan

Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak 10 Ogos 2018

Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak 10 Ogos 2018


 

Jabatan Perhutanan Negeri Perak

Pada asasnya, pentadbiran perhutanan telah diwujudkan di Negeri Perak Darul Ridzuan dalam tahun 1895, Struktur pentadbiran ini diperlengkapkan pada tahun 1895. Struktur pentadbiran ini diperlengkapkan pada tahun 1901 dengan diketuai oleh seorang Timbalan Pemelihara Hutan (Deputy Conservator of Forest). Pada tahun 1947, pentadbiran Jabatan Perhutanan Negeri Perak telah diperkemaskan lagi dengan penwujudan jawatan Pengarah Perhutanan Negeri. Struktur organisasi Jabatan Perhutanan Negeri Perak terbahagi kepada tiga (3) bahagian iaitu Bahagian Pentadbiran dan Kewangan; Bahagian Pembangunan Hutan dan Bahagian Operasi Hutan. Bagi melicinkan pentadbiran, Jabatan Perhutanan dibahagikan kepada lima(5) Daerah Pentadbiran Hutan yang setiap satunya diketuai oleh Pegawai Hutan Daerah (PHD). Di bawah setiap Pejabat Hutan Daerah ini pula terdapat beberapa Renj. Hutan.

Maklumat lanjut Jabatan Perhutanan Negeri Perak boleh didapati disini.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak 10 Ogos 2018

Permohonan hendaklah menggunakan Borang Permohonan JPN 1/2017 yang boleh dimuaturun disini.

PENGARAH
JABATAN PERHUTANAN NEGERI PERAK
PERSIARAN MERU UTAMA
BANDAR MERU RAYA
30020 IPOH
(u.p: Bahagian Pengurusan Sumber Manusia)

 

Tarikh Tutup Permohonan : 10 Ogos 2018

Submit a Comment