Jawatan Kosong Kelulusan PT3 SUK Penang

Warganegara Malaysia yang berkelayakan dipelawa untuk mengisi Jawatan Kosong Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang. Hanya satu jawatan yang ditawarkan pada iklan Jawatan Kosong Kelulusan PT3 SUK Penang seperti berikut :

1. Pembantu Awam
Kelayakan : SRP / PMR / PT3

Jawatan Kosong Kelulusan PT3 SUK Penang
Jawatan Kosong Kelulusan PT3 SUK Penang

 

Kerajaan Negeri Pulau Pinang

Negeri Pulau Pinang juga merupakan negeri majoriti penduduk Cina di Malaysia. Di sini juga menjadi Chinatown utama negara Malaysia. Larian Jambatan Pulau Pinang juga dianjurkan setiap tahun di Pulau Pinang ini. Perjalanannya ialah bolak-balik di atas jambatan jam bermula awal pagi. Jambatan Pulau Pinang juga ialah lambang negara Malaysia selain Petronas Twin Tower.

Nama pulau Pulau Pinang ini diambil daripada nama pokok pinang (areca catechu). Ia juga dipanggil Tanjung Bidara sebelum dikenali Pulau Pinang. Terdapat banyak pantai terletak di Pulau Pinang. Pulau Pinang mempunyai KDNK per kapita yang kedua tertinggi, iaitu RM 33456 pada tahun 2010 di Malaysia selepas Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, iaitu RM 55951.

Maklumat lanjut Kerajaan Negeri Pulau Pinang boleh didapati disini.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Kelulusan PT3 SUK Penang

Permohonan Jawatan Kosong Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang perlu dilakukan secara online melalui Portal SPA disini.

Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang
Bahagian Pengurusan Sumber Manusia,
Paras 45, KOMTAR 10503, Pulau Pinang

Tarikh Tutup Permohonan : 8 Julai 2018

Satu Balasan untuk “Jawatan Kosong Kelulusan PT3 SUK Penang”

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *