Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Januari 2019Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Januari 2019. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


One Comment

Jawatan Kosong Pembantu Setiausaha Pejabat JPA

Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPA) telah mengeluarkan iklan Jawatan Kosong Pembantu Setiausaha Pejabat JPA. Terdapat 104 kekosongan ditawarkan untuk jawatan tersebut. Maklumat lanjut adalah seperti berikut :

1. Pembantu Setiausaha Pejabat Gred N19
Kelayakan : SPM/SKM
Kekosongan : 104
Gaji : RM 1,352.00 – RM 4,003.00
Tarikh tutup permohonan : 04 November (Ahad) jam 11.59 malam

Jawatan Kosong Pembantu Setiausaha Pejabat JPA

Jawatan Kosong Pembantu Setiausaha Pejabat JPA

 

Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPA)

Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPA) ialah sebuah jabatan kerajaan Malaysia yang merancang, membangun, dan mengurus sumber manusia untuk perkhidmatan awam. Dengan kata yang lain, jabatan ini adalah seolah-olah Bahagian Sumber Manusia dalam sebuah syarikat swasta. Mulai daripada 1 Oktober 1998, JPA melaksanakan MS ISO 9000 dan diiktirafkan dengan sistem kualiti tersebut pada 21 Ogos 1999.

Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia bermula sebagai Pejabat Perjawatan Tanah Melayu di Singapura pada 22 Ogos 1934. Dengan pembentukan Malayan Union pada tahun 1946, pejabat itu berpindah ke Kuala Lumpur. Pejabat Perjawatan Persekutuan kemudian ditubuhkan pada 1 Julai 1954 melalui percantuman Pejabat Perjawatan Tanah Melayu, Cawangan Perkhidmatan Pejabat Ketua Setiausaha, serta Bahagian Perjawatan Perbendaharaan Persekutuan.

Pada tahun 1967, Pejabat Perjawatan Persekutuan menukarkan nama kepada Pejabat Perjawatan Malaysia dan kemudian 15 Ogos 1968 menukarkan nama semula lagi kepada Jabatan Perkhidmatan Awam. Nama jabatan ini telah dikekalkan sejak masa itu.

Maklumat lanjut JPA boleh didapati disini.

jawatan-kosong-pembantu-setiausaha-pejabat-jpa

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Pembantu Setiausaha Pejabat JPA

Permohonan jawatan kosong JPA hendaklah dilakukan secara online di portal SPA http://www.spa.gov.my

Syarat Lantikan

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

  • Warganegara Malaysia;
  • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
  • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan
  • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Comments

  1. muhammad dehya izzuddin bin ajmi

    hi please keep update once have vacancy.

Submit a Comment