Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta September 2018Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta September 2018. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2018/2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


One Comment

Jawatan Kosong Lembaga Urus Air Selangor 13 April 2018

Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) mempelawa Warganegara Malaysia (keutamaan diberi kepada rakyat DYMM Sultan Selangor) yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan LUAS. Hanya terdapat 1 jawatan pada iklan Jawatan Kosong Lembaga Urus Air Selangor 13 April 2018 seperti berikut:

1. Pekerja Sambilan Harian
Kelayakan : Diploma dalam bidang kejuruteraan
Gaji : RM 72.00 sehari

Jawatan Kosong Lembaga Urus Air Selangor 13 April 2018

Iklan Jawatan Kosong Lembaga Urus Air Selangor 13 April 2018

 

Jawatan Kosong Lembaga Urus Air Selangor (LUAS)

Penubuhan Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) bermula daripada arahan Jemaah Menteri pada Julai 1997 yang meminta Kementerian Pertanian, seterusnya Kerajaan Negeri Selangor supaya mengkaji cadangan bagi menubuhkan satu badan untuk menguruskan sungai dan sumber air secara bersepadu dengan mengambil Sungai Selangor sebagai projek perintis dan Sungai “Thames” di United kingdom sebagai model pelaksana.

Sehubungan dengan itu, penyelarasan peranan dan bidangkuasa antara agensi kerajaan negeri dan persekutuan telah dibuat bagi memastikan tidak wujud sebarang pertindihan fungsi dan tanggungjawab serta melancarkan perjalanan badan ini. Lalu LUAS ditubuhkan melalui kelulusan Dewan Undangan Negeri Selangor yang bersidang pada 9 April 1999. Penubuhan LUAS ini dilengkapi dengan sebuah enakmen iaitu Enakmen Lembaga Urus Air Selangor 1999.

Maklumat lanjut LUAS boleh didapati disini.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Lembaga Urus Air Selangor 13 April 2018

Permohonan hendaklah menggunakan borang jawatan kosong yang boleh dimuat turun disini.

Permohonan hendaklah dihantar kepada:
PENGARAH LEMBAGA URUS AIR SELANGOR,
TINGKAT 13, BANGUNAN DARUL EHSAN,
NO. 3, JALAN INDAH, SEKSYEN 14,
40000 SHAH ALAM,
SELANGOR DARUL EHSAN.

 

Tarikh Tutup Permohonan : 13 April 2018

Comments

  1. Jawatan Kosong (RM3200) Cikgu Tuisyen P.Time Malam / H.Minggu / ONLINE (SPM,UPSR,PT3,STPM) diperlukan – http://bit.ly/cikgusambilandiperlukan

Submit a Comment