Jawatan Kosong Pekerja Sambilan Harian Lembaga Urus Air Selangor

Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) mempelawa Warganegara Malaysia (keutamaan diberi kepada rakyat DYMM Sultan Selangor) yang berkelayakan untuk mengisi Jawatan Kosong Lembaga Urus Air Selangor (LUAS). Haya terdapat 1 jawatan pada iklan Jawatan Kosong Pekerja Sambilan Harian Lembaga Urus Air Selangor seperti berikut:

1. Pekerja Sambilan Harian bertaraf Diploma
Kelayakan : Diploma dalam bidang kejuruteraan
Gaji : RM72.00 Sehari

Jawatan Kosong Pekerja Sambilan Harian Lembaga Urus Air Selangor

 

Jawatan Kosong Lembaga Urus Air Selangor (LUAS)

Penubuhan Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) bermula daripada arahan Jemaah Menteri pada Julai 1997 yang meminta Kementerian Pertanian, seterusnya Kerajaan Negeri Selangor supaya mengkaji cadangan bagi menubuhkan satu badan untuk menguruskan sungai dan sumber air secara bersepadu dengan mengambil Sungai Selangor sebagai projek perintis dan Sungai “Thames” di United kingdom sebagai model pelaksana.

Sehubungan dengan itu, penyelarasan peranan dan bidangkuasa antara agensi kerajaan negeri dan persekutuan telah dibuat bagi memastikan tidak wujud sebarang pertindihan fungsi dan tanggungjawab serta melancarkan perjalanan badan ini. Lalu LUAS ditubuhkan melalui kelulusan Dewan Undangan Negeri Selangor yang bersidang pada 9 April 1999. Penubuhan LUAS ini dilengkapi dengan sebuah enakmen iaitu Enakmen Lembaga Urus Air Selangor 1999.

Maklumat lanjut Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) boleh didapati disini.
 

Cara Memohon Jawatan Kosong Pekerja Sambilan Harian Lembaga Urus Air Selangor

Permohonan hendaklah menggunakan borang permohonan KHAS UNTUK PERMOHONAN PEKERJA SAMBILAN HARIAN yang boleh dimuat turun disini.

Permohonan hendaklah dihantar kepada:
PENGARAH LEMBAGA URUS AIR SELANGOR,
TINGKAT 13, BANGUNAN DARUL EHSAN,
NO. 3, JALAN INDAH, SEKSYEN 14,
40000 SHAH ALAM,
SELANGOR DARUL EHSAN.

Tarikh Tutup Permohonan : 07 Mei 2018 (Isnin).

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *