Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta September 2018Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta September 2018. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2018/2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


2 Comments

Jawatan Kosong Pembantu Tadbir JAIS

Permohonan adalah dipelawa kepada calon-calon ANAK NEGERI SELANGOR yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) seperti berikut:
1. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N19

 

Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS)

Jabatan Agama Islam Selangor (singkatan:JAIS) adalah sebuah jabatan di bawah pentadbiran Majlis Agama Islam Selangor (MAIS). Sejarah Penubuhan JAIS bertitik tolak daripada keperihatinan Almarhum Sultan Hisamuddin Alam Shah Alhaj terhadap nasib rakyat dalam zaman pemerintahan Jepun dan penularan fahaman komunis yang boleh menjejaskan nilai akhlak serta kepercayaan orang Melayu pada masa itu. Baginda menitahkan kepada kerajaan negeri Selangor supaya Jabatan Hal Ehwal Agama Islam diwujudkan. Pada 1 Oktober 1945, Jabatan Hal Ehwal Islam ditubuhkan, di mana YM Raja Haji Nong bin Raja Hussin telah dilantik menjadi setiausaha institusi ini. Pejabat sementara pentadbiran ini telah ditempatkan di pejabat Sultan yang terletak berhampiran dengan Istana Kota Klang setelah mendapat restu dan keizinan Baginda. Pembiayaan pengurusan adalah bersumberkan daripada peruntukan diraja.

Maklumat lanjut Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) boleh didapati disini.

 

Syarat Kelayakan

SPM

Info Gaji

Gaji adalah berdasarkan kelayakan, bermula dari RM1,352.00 RM4,003.00

Deskripsi Tugas Pembantu Tadbir JAIS

Menjalankan tugas-tugas perkeranian selaras dengan fungsi tugas Jabatan/Bahagian yang berkenaan seperti tugas-tugas penyelenggaraan fail/dokumen, pengiraan, penyediaan laporan bulanan, statistik serta penyediaan.

jawatan kosong pembantu tadbir jais

Cara Memohon Jawatan Kosong Pembantu Tadbir JAIS

Permohonan hendaklah dibuat dengan melengkapkan Borang Permohonan Keluaran 02(10.08.2015) : Pindaan 00 & hendaklah sampai kepada :

PENGARAH
JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR,
TINGKAT 1, MENARA SELATAN,
BANGUNAN SULTAN IDRIS SHAH,
NO. 2, PERSIARAN MASJID, BUKIT SUK,
SEKSYEN 5, 40676 SHAH ALAM.

Maklumat lanjut jawatan kosong Pembantu Tadbir JAIS 2016 boleh didapati disini.

Tarikh Tutup Permohonan : 2 Disember 2016

Comments

  1. Assalamualaikum tuan puan ade krj kosong lg tak saya nk cari krj

  2. Assalamualaikum tuan puan ade krj kosong lg tak saya nk cari krj 011137100925

Submit a Comment