Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Januari 2019Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Januari 2019. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


No Comments

Jawatan Kosong UMT Mac 20 Mac 2018 Universiti Malaysia Terengganu

Universiti Malaysia Terengganu (UMT) dengan ini mempelawa warganegara Malaysia keutamaan kepada rakyat negeri Terengganu yang berkelayakan untuk memohon jawatan kosong UMT. Terdapat 4 jawatan yang ditawarkan pada iklan Jawatan Kosong UMT Mac 20 Mac 2018. Maklumat lanjut adalah seperti berikut:

1. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat FA29
Kelayakan : Sijil dalam bidang teknologi maklumat atau prosesan data, kejuruteraan komputer. Diploma dalam bidang sains komputer atau teknologi maklumat, kejuruteraan computer

2. Penolong Pegawai Tadbir Gred N29
Kelayakan : Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia / Sijil Tinggi Agama Malaysia / Diploma

3. Pereka Gred B21
Kelayakan : Sijil Pelajaran Malaysia / Sijil Vokasional Malaysia

4. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi)
Kelayakan : Sijil Pelajaran Malaysia

Jawatan Kosong UMT Mac 20 Mac 2018

 

Mengenai UMT (Universiti Malaysia Terengganu)

Universiti Malaysia Terengganu (UMT) telah bermula dengan sebuah Pusat Perikanan dan Sains Samudera pada tahun 1979, yang menyediakan kemudahan latihan pelajar Program Perikanan dan Sains Samudera di samping menyediakan kemudahan penyelidikan untuk pensyarah. Melalui Penstrukturan semula program akademik di UPM, keseluruhan Fakulti Perikanan dan Sains Samudera telah dipindahkan ke Terengganu dan diberi nama baru iaitu Fakulti Sains Gunaan dan Teknologi (FSGT) mulai Jun 1996. Turut ditubuhkan ialah Fakulti Sains dan Sastera Ikhtisas (FSSI) dan Pusat Pengajian Matrikulasi (PPM).

Mulai Jun 1996, kampus ini telah diiktiraf (secara dalaman UPM) sebagai sebuah pusat tanggungjawab dan dinamakan Universiti Pertanian Malaysia Cawangan Terengganu (UPMT) dan diketuai oleh seorang Rektor (designate). Jemaah Menteri dalam mesyuaratnya pada 5 Mei 1999 telah bersetuju meluluskan cadangan penubuhan Kolej Universiti Terengganu (KUT) berasaskan Pusat Perikanan dan Sains Samudera Universiti Pertanian Malaysia di Mengabang Telipot, Kuala Terengganu.

Maklumat lanjut Universiti Malaysia Terengganu (UMT) boleh didapati disini.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong UMT Mac 20 Mac 2018

Pemohon yang berminat mengisi jawatan kosong di UMT perlu memohon secara online melalui sistem eRecruitUMT disini.

Pejabat Pendaftar
Universiti Malaysia Terengganu
Aras 1, Bangunan Canseleri Dan Pentadbiran
21030 Kuala Terengganu
Terengganu Darul Iman
(u.p. Seksyen Perjawatan)

Tarikh Tutup Permohonan : 20 Mac 2018 (Selasa)

Submit a Comment